​Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 18,7% in primele patru luni din acest an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul reducerilor inregistrate la cladirile rezidentiale si nerezidentiale, arata datele prezentate marti de Institutul National de Statistica (INS). In luna aprilie din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut atat fata de luna anterioara din acest an cat si fata de luna similara a anului trecut.

In primele patru luni din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 18,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, scadere evidentiata la urmatoarele elemente de structura: la lucrarile de constructii noi (-29,2%) si la lucrarile de reparatii capitale (-25,4%). S-a inregistrat o crestere la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 24,7%.

Pe obiecte de constructii au fost scaderi la cladirile rezidentiale (-41,5%) si la cladirile nerezidentiale (-29,7%). La constructiile ingineresti s-a inregistrat o crestere cu 0,6%.

Fata de luna anterioara din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 0,9%. Pe tipuri de constructii, in aprilie s-a inregistrat o crestere cu 17,5% a volumului de lucrari la constructiile ingineresti, in timp ce la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 26%, respectiv 7,4%.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in luna aprilie din acest an volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 15,1%, scadere inregistrata la toate tipurile de constructii.