Indicele calculat de situl de anunturi imobiliare.ro arata ca in luna august, pretul mediu pe metru patrat cerut de proprietarii care si-au scos la vanzare apartamentele a scazut la nivel national cu 3% comparativ cu luna anterioara, ajungand astfel la nivelul de 1.116 euro. Comparativ cu inceputul anului scaderea este de 9,1%, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau. ​

August a fost a treia luna consecutiva de scadere a preturilor, iar trendul pe piata imobiliara este in mod evident unul negativ. Dupa o relativa si artificiala stabilizare in perioada in care programul Prima Casa avea un oarecare succes, acum preturile au luat-o serios la vale, scaderea din ultimele trei luni totalizand 6,7%.

In Bucuresti, pretul mediu a ajuns la 1.234 euro/mp, cu 0.9% mai mic decat in iulie si cu 5.6% mai mic fata de august 2009, insa cea mai mare parte a acestei scaderi a fost integistrata tot in ultimele trei luni, detalii in graficul de mai jos, click pe imagine pentru marire.

Ca de obicei, dintre orasele mari, in Timisoara gasim cele mai ieftine apartamente – pretul mediu a ajuns la 839 de euro, cifra in scadere cu 12.2% comparativ cu inceputul anului si cu 15% sub valoarea din urma cu un an.

Insa nu doar indicele imobiliare.ro arata o scadere a preturilor la apartamente, ci si indicele calculat de Renderman pe baza anunturilor publicate pe situl anuntul.ro. Astfel, in luna august, pretul mediu al unui apartament in Bucuresti a scazut cu 2.61% fata de iulie si a ajuns la 68.000 de euro, in timp ce pretul pe metru patrat s-a redus cu 2.37%.

Cine indrazneste sa intre la cumparare?

Citeste si comenteaza pe Businessday.ro.