Romania a inregistrat in luna iulie cea mai accentuata scadere a activitatii din constructii din Uniunea Europeana, de 28,3% comparativ cu luna anterioara, potrivit datelor Eurostat. La nivelul Uniunii Europene productia din constructii s-a diminuat cu 2,5%, iar in zona euro declinul a fost de 3,1%.

Din cele 13 state membre pentru care Eurostat a prezentat date, sase au consemnat scaderi ale activitatii din constructii in iulie, iar celelalte au inregistrat cresteri.

Romania este urmata in topul scaderilor de Spania (-10,3%) si Slovenia (-3,2%), in vreme ce cele mai mari cresteri au fost inregistrate de Portugalia (5,0%), Marea Britanie (4,4%) si Slovacia (2,0%).

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, productia din constructii s-a diminuat cu 24,9% in Romania, o scadere mai mare fiind inregistrata doar in Spania (-36,5%). Marea Britanie (13,1%), Suedia (9,4%) si Germania (4,8%) au avut cele mai mari cresteri ale activitatii in acest sector.

Activitatea din constructii a scazut cu 7,5% in zona euro comparativ cu luna iulie 2009 si cu 2,3% la nivelul blocului comunitar.