Peste 4.600 de autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale (de locuinte) s-au eliberat in luna august din acest an, in crestere cu 9,5% fata de luna iulie a acestui an si cu 0,4% fata de luna similara a anului trecut, conform datelor prezentate miercuri de Institutul National de Statistica (INS). Totusi, in primele noua luni ale acestui an, in tara s-au eliberat in total peste 28.700 de autorizatii pentru construirea de locuinte, in scadere cu 12,9% fata de aceeasi perioada din 2009.

In luna august din acest an s-au eliberat 4.670 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 65,1% sunt pentru zona rurala. Comparativ cu luna august a anului trecut, s-au eliberat cu 18% mai multe autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, crestere reflectata in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+150 autorizatii), Sud-Est (+60 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+35 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (+20 autorizatii).

Scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Sud-Muntenia, Centru si Vest.

  • Numarul de autorizatii pentru construirea de locuinte a scazut cu 12,9% in primele opt luni din 2010

In ceea ce priveste primele opt luni din acest an, datele INS arata, ca la nivel national s-au eliberat 28.763 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 12,9% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.

Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Nord-Vest (-1024 autorizatii), Sud-Muntenia (-996 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-829 autorizatii) si Sud-Est (-625 autorizatii). Crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Vest (+111 autorizatii).