Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in primele opt luni din acest an cu 16,1% comparativ cu aceeasi perioada din 2009, cea mai mare reducere, cu 38,1%, fiind inregistrata pe segmentul lucrarilor la cladirile rezidentiale (de locuinte), potrivit datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS).

In primele opt luni din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a inregistrat scaderi pe toate componentele, nu doar pe cel al cladirilor rezidentiale. Astfel, la cladirile nerezidentiale s-a inregistrat o scadere a volumului de lucrari cu 22,6% iar la constructiile ingineresti o reducere cu 2,3% fata de primele opt luni din 2009.

In luna august din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 1,4% fata de luna anterioara a acestui an si cu 18,8% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Fata de luna august 2009, pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut in luna august din acest an astfel: la cladirile rezidentiale cu 37,8%, la cladirile nerezidentiale cu 14,0% si la constructiile ingineresti cu 13,3%.