Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Ancheta / Radiografia unor afaceri imobiliare

Cazul Ionita: cum s-a trezit un bucurestean ca terenul lui a ajuns, in acte, padure

de RR     Reporteri.ro
Joi, 21 octombrie 2010, 13:09 Economie | Imobiliar

Situatia inaintea modificarii
Foto: Reporteri.ro
Doi bucuresteni au aflat pe pielea lor ce inseamna sa fii proprietar de teren intr-o zona ravnita din punct de vedere imobiliar, langa Padurea Baneasa. Terenurile lor au fost grav afectate de Planurile Urbanistice Zonale,  aprobate de Primaria Capitalei, pe baza unor informatii eronate. Cazurile pe care le vom prezenta arata ca oricine se poate trezi candva in situatia ca pe terenul sau sa apara, in hartiile primariei, o padure, spatii verzi sau locuri de agrement, in functie de greseli sau interese punctuale. Iar pentru a desface ce au stricat unii, din neglijenta sau interes, proprietarului nu-i ramane decat sa-si caute dreptatea in justitie.

Episodul 1 / Cazul Ionita: cum s-a trezit un bucurestean ca terenul lui a ajuns, in acte, padure

Bucuresteanul Ionita Florian detine un teren, in suprafata de 1734 mp, intr-o zona valoroasa din punct de vedere imobiliar, amplasata langa Padurea Baneasa (proprietatea este situata pe str. Padurea Mogosoaia). In iulie-august 2008, (perioada in care nu se incheiase boom-ul imobiliar din Romania), Florin Ionita, aflat in negocieri pentru vanzarea terenului, este informat la un moment dat de catre potentialii cumparatori ca proprietatea sa nu mai figureaza ca teren construibil, ci este integrata in zona verde (in “trupul” de padure numit Baneasa Marinescu 9).

Prin urmare, in acte, proprietatea de 1700 de metri de langa Padurea Baneasa se transforma dintr-o data din teren construibil (cu o valoare de piata importanta) in zona verde padure, in care nu se poate construi nimic (cu o valoare de piata ce tinde spre zero, intrucat legislatia - OUG 114/2007 - prevede in mod clar ca destinatia spatiilor verzi nu se modifica, diminueaza sau stramuta).

Cititi continuarea anchetei la www.reporteri.ro

Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ca voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

2220 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică