Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Ancheta / Radiografia unor afaceri imobiliare

Cazul Ionita: cum s-a trezit un bucurestean ca terenul lui a ajuns, in acte, padure

de RR     Reporteri.ro
Joi, 21 octombrie 2010, 13:09 Economie | Imobiliar

Situatia inaintea modificarii
Foto: Reporteri.ro
Doi bucuresteni au aflat pe pielea lor ce inseamna sa fii proprietar de teren intr-o zona ravnita din punct de vedere imobiliar, langa Padurea Baneasa. Terenurile lor au fost grav afectate de Planurile Urbanistice Zonale,  aprobate de Primaria Capitalei, pe baza unor informatii eronate. Cazurile pe care le vom prezenta arata ca oricine se poate trezi candva in situatia ca pe terenul sau sa apara, in hartiile primariei, o padure, spatii verzi sau locuri de agrement, in functie de greseli sau interese punctuale. Iar pentru a desface ce au stricat unii, din neglijenta sau interes, proprietarului nu-i ramane decat sa-si caute dreptatea in justitie.

Episodul 1 / Cazul Ionita: cum s-a trezit un bucurestean ca terenul lui a ajuns, in acte, padure

Bucuresteanul Ionita Florian detine un teren, in suprafata de 1734 mp, intr-o zona valoroasa din punct de vedere imobiliar, amplasata langa Padurea Baneasa (proprietatea este situata pe str. Padurea Mogosoaia). In iulie-august 2008, (perioada in care nu se incheiase boom-ul imobiliar din Romania), Florin Ionita, aflat in negocieri pentru vanzarea terenului, este informat la un moment dat de catre potentialii cumparatori ca proprietatea sa nu mai figureaza ca teren construibil, ci este integrata in zona verde (in “trupul” de padure numit Baneasa Marinescu 9).

Prin urmare, in acte, proprietatea de 1700 de metri de langa Padurea Baneasa se transforma dintr-o data din teren construibil (cu o valoare de piata importanta) in zona verde padure, in care nu se poate construi nimic (cu o valoare de piata ce tinde spre zero, intrucat legislatia - OUG 114/2007 - prevede in mod clar ca destinatia spatiilor verzi nu se modifica, diminueaza sau stramuta).

Cititi continuarea anchetei la www.reporteri.ro

Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
  • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

2221 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri