In primele noua luni ale acestui an au fost acordate 32.835 autorizatii pentru constructia de cladiri rezidentiale (n.r. o astfel de cladire poate avea una sau mai multe locuinte), in scadere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata datele Institutului National de Statistica (INS). Cele mai semnificative scaderi ale numarului de autorizatii pentru cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunea Nord-Vest.

In perioada ianuarie-septembrie, cele mai mari scaderi ale numarului autorizatiilor pentru constructia de locuinte s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Vest (-1143 autorizatii), Sud-Muntenia (-1086 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-897 autorizatii) si Sud-Est (-712 autorizatii). Crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Vest (+123 autorizatii).

In luna septembrie au fost eliberate 4.072 autorizatii pentru constructia de cladiri rezidentiale, in scadere cu 12,8% fata de luna anterioara si cu 13,8% mai putin decat in septembrie 2009.