Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 0,8% in luna octombrie, in vreme ce in primele zece luni ale anului scaderea a fost de 15,1%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Cresterea lucrarilor de intretinere si reparatii curente cu 45,1% comparativ cu luna anterioara nu a putut compensa scaderea inregistrata la lucrarile de constructii noi (-15,1%) si lucrarile de reparatii capitale (-2,8%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale cu 16,9%, respectiv cu 9,4%, si a crescut la constructiile ingineresti cu 8,9%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 7,4%. Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-21,4%) si la lucrarile de reparatii capitale (-6,1%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente s-a evidentiat o crestere cu 35,6%.

Pe obiecte de constructii, a avut loc o crestere la constructii ingineresti cu 6,3%, iar scaderi s-au inregistrat la cladiri rezidentiale (-36,7%) si cladiri nerezidentiale cu (-15,3%).

In perioada ianuarie-octombrie, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 15,1% comparativ cu perioada similara din 2009. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-22,0%) si la lucrarile de reparatii capitale (-9,1%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 6,2%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele astfel: la cladirile rezidentiale cu 37,2%, la cladirile nerezidentiale cu 18,1% si la constructiile ingineresti cu 2,8%.