Europa Capital, membra a grupului american Rockefeller Group, intentioneaza sa investeasca peste 100 milioane de euro in sectorul imobiliar din regiune, vizand inclusiv piata din Romania, potrivit Novinite. Fondul de private equity, ce vizeaza in special piata de real estate, a achizitionat deja un parc comercial in Plovdiv, al doilea oras ca marime din Bulgaria, valoarea tranzactiei fiind de 20 milioane de euro.

Compania si-a aratat interesul pentru piata din regiune inca din 2007, insa venirea crizei i-a determinat pe reprezentantii grupului sa isi amane planurile.

Europa Capital este un manager de fonduri de private equity care administreaza active in valoare de peste doua miliarde de euro. Compania a dezvoltat sase fonduri care au investit peste sase miliarde de euro in 17 tari europene din 1995 si pana in prezent.

Rockefeller, companie infiintata in 1928 de John D. Rockefeller pentru dezvoltarea centrului cu acelasi nume in Manhattan, a cumparat 75% din actiunile acestui fond la sfarsitul anului trecut, astfel fiind creat un grup ce administreaza active in valoare de 20 miliarde de dolari. In prezent, Rockefeller Group este detinut de grupul japonez Mitsubishi Estate.