Locuitorii din zona Aleea Livezilor, Ferentari, isi vor amenaja parculetul din fata blocului dupa bunul plac. Proiectul este coordonat de un ONG si se va desfasura sub indrumarea peisagistilor, avand ca scop implicarea cetatenilor in actiunile de regenerare urbana. Spatiul verde este acum plin de gunoaie si neingrijit.

Asa arata acum Parcul Aleea LivezilorFoto: Hotnews

"Proiectul isi propune amenajarea unui teren de fotbal, construirea unor spatii de socializare si realizarea unui proiect peisagistic pentru reamenajarea parcului din zona Aleea Livezilor, cartierul Ferentari. Terenul de fotbal si bancutele le vom face din banii obtinuti de noi prin programul Tineret in Actiune, iar proiectul peisagistic il vom preda Primariei sector 5. Actiunea se va desfasura in perioada februarie 2011 - iunie 2011. Pentru responsabilizarea comunitatii si durabilitatea interventiei vom implica cetatenii atat in propunerea de amenajare a parcului, cat si in timpul interventiilor. Astfel, vor avea loc ateliere participative pentru copiii si adultii din cartier, la care vor fi invitati studenti de la Facultatea de Horticultura-Departamentul Peisagistica. Un expert peisagist va sintetiza toate propunerile rezultate in urma atelierelor participative si le va da forma unui proiect profesionist de amenajare a spatiului", ne-a declarat Marius Huza, coordonatorul evenimentului.

Proiectul este derulat de Asociatia Komunitas in parteneriat cu Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Ferentari, Asociatia L’Armoire Urbaine (Franta) si Asociatia Peisagistilor din Romania.