Comisia tehnica de Urbanism de pe linga Primaria Municipiului Bucuresti a avizat miercuri al doilea tronson din diametrala Buzesti - Berzei - Uranus (Diametrala nord - sud). Acesta va porni de pe Splaiul Unirii (din dreptul Podului Hasdeu) va trece pe sub curtea Palatului Parlamentului (printre Catedrala Mantuirii Neamului si Parlament) si va iesi pe Bulevardul Uranus.

Tunelul subteran va avea 800 metri lungime, cite doua benzi pe sens, iar restul drumului va avea cite trei benzi pe sens. Constantin Enache, proiectantul drumului, spune ca pentru construirea acestui tronson nu se va demola nimic.

Proiectul acestui tronson mai are nevoie si de aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), dar deocamdata nu este stabilita o data certa pentru sedinta in care va fi luat in discutie.

Traseul complet al Diametralei Nord-Sud:

  • Incepe din Piata Victoriei, trece pe strazile Buzesti, Berzei, Mircea Vulcanescu, Calea Plevnei, Vasile Parvan pana la Podul Hasdeu. De aici va intra in subteran si iese in apropiere de Piata Cosbuc, bulevardul Tudor Vladimirescu, Rahova si ajunge la Piata Progresul.

Primul tronson al Diametralei este deocamdata blocat in instanta. Tribunalul Bucuresti a anulat la 12 aprilie planul urbanistic zonal care sta la baza construirii diametralei Buzesti-Berzei-Uranus, dupa ce PUZ-ul a fost atacat in instanta de Asociatia Salvati Bucurestiul.