Dezvoltatorul proiectului rezidential Green Lake, a carui prima faza totalizand circa 160 de apartamente si vile este finalizata, a depus saptamana trecuta o cerere de intrare in insolventa la Tribunalul Bucuresti, potrivit Mediafax. Greenlake Development a depus cererea de intrare in insolventa pe 27 mai, iar termenul de judecata a fost stabilit pe 1 iunie, conform datelor publicate pe site-ul Tribunalului Bucuresti.

Reprezentantii Greenlake Development nu au dorit sa comenteze informatiile referitoare la intrarea in insolventa.

Compania Greenlake Development este detinuta de Quality Living Developers, inregistrata in Romania, in proportie de 70% si de Edetrio Holdings cu sediul in Cipru. La sfarsitul lui 2009, datoriile firmei depaseau 155 de milioane de lei (peste 36 milioane de euro).

Green Lake este un proiect rezidential de 110.000 metri patrati situat in nordul Bucurestiului, construit pe un teren de 107.000 de metri patrati pe malul lacului Grivita.

Complexul urma sa cuprinda la finalizare peste 540 de apartamente si vile, investitia fiind estimata la circa 100 milioane euro, potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor dezvoltatorului.

Planurile dezvoltatorului vizau constructia in doua faze a proiectului, prima etapa a fost finalizata si cuprinde 118 apartamente si 39 de vile, iar potrivit reprezentantilor firmei a fost vanduta in proportie de 60%. Dezvoltarea fazei a doua a proiectului a fost oprita.