Pretul locuintelor din Statele Unite a scazut in primul trimestru al anului cu 5,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 4,2% comparativ cu trimestrul anterior, ceea ce reprezinta inca un indiciu ca piata imobiliara a ramas in criza la aproape doi ani de la redresarea economica, potrivit Bloomberg. Cu o valoare de 125,41 puncte, indicele preturilor locuintelor la nivel national inregistreaza cel mai redus nivel din cel de-al doilea trimestru al anului 2002 si pana acum.

In ceea ce priveste pretul caselor unifamiliale din 20 de zone metropolitane, analizat de indicele S&P/Case-Shiller, a scazut cu 3,6% in martie comparativ cu aceeasi luna din 2010, acesta fiind cel mai mare declin din noiembrie 2009 si pana in prezent. Pretul locuintelor din cele 20 de zone metropolitane analiate a scazut in luna martie pentru a opta luna consecutiv si a atins cel mai redus nivel din ultimii opt ani.

Indicele S&P/Case-Shiller a ajuns la 138.16 puncte, cel mai redus nivel din martie 2003.

Economistii consultati de Bloomberg estimau ca preturile vor scadea cu 3,4% comparativ cu perioada similara din 2010, prognozele variind intre -4,9% si -2,8%.