Curtea de Apel Bucuresti a anulat, definitiv si irevocabil, Planul Urbanistic de Detaliu care prevedea construirea unui bloc de 13 etaje (45 de metri), linga Scoala Centrala, pe strada Icoanei. Inaltimea maxim admisa in zona este de 13 metri, iar pentru o inaltime mai mare era necesara elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal. PUD-ul fusese aprobat de Consiliul Local sector 2 si avizat de Primaria sector 2.

Planul Urbanistic de Detaliu a fost contestat in instanta, in trei procese separate, de Asociatia Salvati Bucurestiul, Asociatia Prietenii Scolii Centrale si Ministerul Culturii. Ulterior, cele trei dosare au fost conexate. Decizia Curtii de Apel a fost pronuntata pe 2 iunie si confirma sentinta Tribunalului Bucuresti, data in aprilie 2010. Blocul de 45 de metri urma sa fie construit pe strada Icoanei, nr. 2-8, vizavi de Scoala Centrala, monument istoric. In zona sunt doar case cu maximum doua etaje. Beneficiarul proiectului era firma Raptis Kavouras, iar lucrarile inca nu incepusera.

Pentru a arata ca se poate construi si altceva decat turnuri pe strada Icoanei, Asociatia Prietenii Scolii Centrale si Ordinul Arhitectilor din Romania au organizat un concurs de arhitectura pentru locatia Icoanei 2-8. In urma jurizarii competitiei s-au acordat doar doua mentiuni proiectelor facute de studentii: Laia Martinez, Xavier Lozano Segarra si Mihai Sulea, Ruxandra Sacalis, Sabin Purice. (Vezi aici rezultatele concursului)

Turnul de vizavi de Scoala Centrala nu este singura cladire anulata in instanta. Curtea de Apel Bucuresti a anulat pe 14 aprilie Planul Urbanistic de Detaliu de pe str. Armeneasca, nr. 32. Acesta prevedea construirea unui imobil de 21 metri inaltime pe un teren unede inaltimea maxim admisa era de 10 metri. Impotriva proiectului au fost initiate doua procese, ulterior conexate, de catre vecinii afectati. In sprijinul vecinilor afectati au intervenit Asociatia Salvati Bucurestiul si Ministerul Culturii.​