Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in luna iunie din acest an cu 11,3% comparativ cu aceeasi luna din 2010, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS). In primele sase luni din acest an, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 4,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Scaderea volumului lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, s-a manifestat si fata de luna anterioara din acest an, respectiv o reducere cu 1,3%.

In prima jumatate a acestui an, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 4,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, scadere evidentiata la lucrarile de constructii noi (-8,1%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-1,4%). La lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere cu 6,0%.

Pe obiecte de constructii a fost o crestere la cladirile nerezidentiale (+6,2%). La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 20,9%, respectiv cu 1,9%.