Probleme cu consumul de drogusi si alcool au crescut intr-un ritm alarmant in districtul financiar al Londrei, City, potrivit fondatorului singurului serviciu de specialitate pentru tratarea dependentelor din zona, noteaza cotidianul britanic The Guardian.

Potrivit lui Richard Kingdon, al carui serviciu - City Beacon - a lucrat cu circa 100 de clienti in ultimii doi ani, climatul pietelor financiare care se prabusesc si concedierile din banci a dus la numere record de angajati care incearca sa scape de dependenta. "Intalnesc tot mai multi oamenu care au luat diverse substante pentru a face fata stresului", spune el.

Unul din clientii acestuia, avand circa 45 de ani, a inceput sa bea cantitati mari de alcool la 25 de ani. A trecut apoi la cocaina si a ajuns in imposibilitatea de a se opri din a-si "trage bonusurile de sase cifre pe nas". De doi ani, insa, nu a mai consumat alcool si nici droguri.

"Este plin de asa ceva in City. Dealerii de cocaina nu au dat faliment pentru ca m-am oprit eu. Pot sa va duc la cinci minute de aici in 15-20 de baruri unde garantez ca ati putea cumpara cocaina", a spus el.

Barbatul sustine ca exista baruri in City unde clientii obisnuiti comanda sticle de vin care nu sunt afisate. Acestea sunt de fapt coduri pentru comanda de cocaina.

El considera ca un rol important in aceasta dependenta o are cultura "macho" din City. Superiorii acestuia nu erau interesati de el ca persoane, erau interesati doar de profiturile pe care le genera - iar in scurt timp banii si puterea s-au dovedit a fi prea mult.

Anul trecut, Marea Britanie a ajuns pe prima pozitie in Europa in privinta consumului de cocaina, potrivit raportului anual al agentiei antidrog a UE.