Insotitorii de bord ai companiei Lufthansa au intrat joi, de la miezul noptii (ora 01:00 vineri in Romania), intr-o greva de 24 de ore, care va afecta toate aeroporturile germane vineri, in cadrul unui conflict privind revendicarile salariale, a anuntat companie, potrivit AFP.

Bagajul unui insotitor de bord Lufthansa: "In aceasta companie nimeni nu va fi concediat, sclavii sunt doar de vanzare"Foto: Reuters

"Au fost contacte dar nu si negocieri" cu sindicatul UFO in cursul zilei de joi, a anuntat un purtator de cuvant al Lufthansa, dar miscarea va avea loc asa cum a fost prevazut, in lipsa unui acord, si isi va face resimtite efectele "in primele ore ale diminetii, deoarece nu vor fi zboruri pe durata noptii", a adaugat el.

Acesta a precizat ca jumatate dintre cele 1.800 zboruri programate au fost anulate vineri.

Sindicatul UFO, in care se afla circa doua treimi dintre cei circa 18.000 de insotitori de bord ai companiei, au facut apel la parasirea locului de munca in aeroporturile din Frankfurt, Berlin, Munchen, Dusseldorf, Stuttgart si Hamburg.

Din aprilie, sindicatul cere o crestere a salariilor cu 5% in 15 luni si retroactiv, incepand cu 1 ianuarie, pentru a recupera intarzierile generate de trei ani de stagnare.

UFO se opune, de asemenea, folosirii personalului navigant interimar in avioanele Lufthansa.

Compania a propus o crestere a salariilor cu 3,5 la suta, renuntarea la concedierile din cauze economice, la contractele cu durata nedeterminata si la folosirea personalului interimar.

Conducerea, care ca multe alte companii mari se confrunta cu dificultati economice, cere in schimb "o contributie la o crestere a competitivitatii", sub forma, de exemplu, a doua ore de munca suplimentara pe luna.