Senat: Cei care arendeaza suprafete agricole de pana la 2 hectare ar putea fi scutiti de plata CASS

de Ionut Baias     HotNews.ro
Joi, 12 martie 2015, 6:54 Economie | Investiţii personale

Persoanele care detin in proprietate o suprafata agricola de pana la 2 hectare si realizeaza venituri din arendarea bunurilor agricole ar putea fi scutite de la plata contributiei la asigurari sociale de sanatate, au decis, miercuri, senatorii, potrivit Mediafax.

Senatul a adoptat, cu o larga majoritate, o propunere legislativa de completare a Codului fiscal prin care persoanele care realizeaza venituri din arendarea bunurilor agricole si care detin in proprietate o suprafata agricola de pana la 2 hectare sunt scutite de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate (CASS).

Proiectul, initiat de 13 parlamentari, majoritatea PSD, a fost votat cu 107 voturi "pentru", unul "impotriva" si trei abtineri.

In expunerea de motive se arata ca stabilirea bazei de calcul pentru plata CASS la un prag minim echivalent cu salariul de baza minim brut pe tara genereaza situatii in care valoarea contributiei datorate excede cu mult valoarea venitului realizat pentru care se plateste contributia.

Initiatorii sustin ca acest fapt poate determina rezilierea contractelor de arenda si, implicit, imposibilitatea de a colecta impozitul pe venit si contributiile sociale calculate asupra veniturilor din arendarea bunurilor.

Propunerea va fi transmisa Camerei Deputatilor, care este for decizional.


Jurnal din Israel

FOTOGALERIE Israel pe repede inainte: kit de informatii pentru o calatorie reusita

De la nord la sud, Israelul are putin peste 400 de kilometri, iar de la est la vest, putin peste 100. E printre putinele tari ale lumii in care, in aceeasi zi, poti face si baie in mare si ski la munte. E taramul miracolelor si al sperantelor, tara sfanta a pelerinilor, teritoriu complet liber si dezinhibat pentru hedonistii de pretutindeni. Ca vrei sa te regasesti spiritual sau ca vrei sa gasesti energia unor petreceri fantastice, mergi in Israel. O sa capeti ce cauti si, uneori, chiar mai mult decat atat.

498 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică