Google a lansat in SUA Wallet, noul sistem de plati cu telefonul mobil prin care utilizatorii vor putea face plati in magazine prin simpla apropiere a smartphone-ului de un terminal special. Sistemul utilizeaza tehnologia NFC si pentru moment este disponibil doar pe un terminal prin reteaua Sprint si poate fi folosit la un numar mic de magazine, insa Google spune ca sistemul se va raspandi masiv in lunile urmatoare.

Wallet este disponibil pentru inceput doar in SUA pe smartphone-ul Nexus S 4G in reteaua Sprint Nextel. Acest smartphone contine un chip cu tehnologia Near Field Communicattion care-l transforma intr-un mijloc de plata in stilul cartilor de credit.

Pentru inceput platile pot fi facute de posesorii cartilor de credit Citi si MasterCard, insa Google e pe cale sa bata palma si cu alte companii cunoscute din domeniu, precum Visa, Discover and American Express. Aceste companii au pus la dispozitia Google specificatiile pentru tehnologia NFC iar Google va adauga aceste companii in lista cardurilor eligibile la urmatorul update al aplicatiei.

Exista si posibilitatea de a alimenta un card prepay Google aflat tot pe chip.

Utilizatorii trebuie sa apropie smartphone-ul de un terminal special disponibil in magazine, iar pentru securitate li se cere sa introduca un PIN. Google spune ca platile cu Wallet sunt foarte sigure, iar informatiile bancare sunt criptate pe un chip special in telefon. Google spune ca acest chip special e separat de hardware-ul telefonului si nu este conectat in niciun fel cu sistemul de operare.

Compania a mai precizat ca daca iti pierzi telefonul sau daca iti este furat trebuie sa procedezi ca in cazul pierderii unui card bancar: sa suni la banca sa il suspende.