Dupa trei luni de test in care internautii puteau deveni membri ai retelei Google+ doar daca primeau invitatie, compania a decis sa ofere acces liber tuturor si a adaugat noi functionalitati. Cei care detin telefoane cu camera frontala si cel putin versiunea 2.3 de Android pot face chat video prin Google+, iar compania a lansat si o optiune de cautare in retaua sociala. Nu s-au publicat date oficiale recente, insa este sigur ca Google+ are peste 25 de milioane de utilizatori.

Dupa ce 12 saptamani Google+ a fost in perioada de testare, compania a decis sa ofere acces liber tuturor, iar invitatiile nu mai sunt necesare. Google a fost criticata pentru ca nu a deschis reteaua inca de la inceput pentru toti si destui potentiali utilizatori s-au plans ca nu au putut obtine invitatii in primele zile.

Google a prezentat si noi imbunatatiri si functionalitati pentru o mai usoara partajare a informatiilor, link-urilor si clipurilor video intre prietenii din retea. O aplicatie extrem de interesanta tine de posibilitatea de a face chat video pe Google+ prin intermediul smartphone-ului, cu conditia ca terminalele sa fie compatibile si sa ruleze cel putin Android 2.3. Aplicatia Hangouts pe telefon poate fi descarcata din Android Market.

O alta veste importanta tine de lansarea unei optiuni de cautare in Google+, asa-numita "social search", optiune care va fi extrem de populara, spun cei de la Google.

Google+ intra astfel intr-o noua etapa si, fata de incercarile precedente de creare a unei retele sociale - Orkut si Buzz - aceasta pare mult mai de succes.

Totusi, in aceasta saptamana va fi conferinta dezvoltatorilor Facebook si toata lumea se intreaba daca cea mai mare retea sociala (750 milioane de utilizatori) vine sau nu cu o surpriza care sa-i mentina avansul consistent in "lupta" cu Google+.