​De saptamana aceasta si utilizatiorii romani pot cumpara muzica si filme de pe magazinul online Apple iTunes, dupa ce producatorul american l-a lansat in cele 12 tari care au intrat in UE in 2004 si 2007. Utilizatorii cu carduri romanesti pot cumpara de cativa ani aplicatii de pe App Store, insa de acum pot cumpara si melodii sau filme de pe iTunes Store. Pretul unei melodii este 99 eurocenti, iar un album intreg costa cam 8 - 9 euro, dar exista si unele la 5 euro.

Apple a lansat iTunes in 2003 si in cativa ani a l-a transformat in cel mai mare magazin online de muzica din lume, numarul de melodii descarcate atingand 15 miliarde in cei opt ani de la infiintare. In cele mai mari piete europene iTunes era prezent, insa de acum s-a lansat si in cele 12 tari care au intrat in UE, printre care Romania, Bulgaria, Polonia sau Cehia.

Pe magazinul online iTunes exista de ani buni muzica romaneasca, inclusiv manele.

Cateva dintre tarile in care iTunes a patruns acum au populatie de peste 10 milioane locuitori, astfel ca exista potential de vanzari, insa trebuie spus ca multora li se va parea mult sa dea un euro pe melodie intr-o tara unde rata pirateriei muzicale este foarte ridicata.

Apple a lansat iTunes Store in 2003, iar trei ani mai tarziu a depasit pragul de un miliard de melodii descarcate.