Lista de profesionisti de top din domeniul tehnologiei web care participa anul acesta la HTW, este acum completata si de specialisti in sfera investitiilor, a finantarii afacerilor si de reprezentanti ai celor mai importante programe de sustinere a startup-urilor web din Europa. La editia din acest an a conferintei vor participa 750 de persoane din Europa de Est interesate de toate aspectele pe care le implica dezvoltarea unei afaceri web. Conferinta se va desfasura intre 9 si 10 noiembrie la Bucuresti.

How to Web 2011, logoFoto: Wembrio

Printre acestia se numara antreprenorul de succes originar din California, Doug Richard, care a pus bazele a 7 companii si a fost unul din "dragonii" din primele doua editii ale show-ului de televiziune "Dragon's Den", din Marea Britanie. Fondatorul School for Startups, program care ofera seminarii pe teme antreprenoriale pentru tinerii care vor sa puna bazele unei afaceri, a confirmat prezenta in cadrul conferintei How to Web 2011. Acesta considera ca "antreprenoriatul poate fi predat si trebuie sa fie invatat".

Eoghan Jennings este unul dintre specialistii in antreprenoriat care este implicat in foarte multe programe care sustin startup-urile la nivel de mentorat sau investitii, precum StartupBootcamp sau Bandwidth Ventures. Un alt nume important, care sustine si investeste in programele de antreprenoriat specializate pe domeniul web este Mikko Jarvenpää (Chief Markering Geek, HackFwd). Compania HackFwd investeste in talentele din Europa, ajutandu-i pe programatori sa puna bazele afacerilor proprii. Alti reprezentanti ai programelor de sustinere a startup-urilor care vor sustine prezentari in conferinta sunt: Chris Kowalczyk (Gamma Rebels), Jon Bradford (Sprinboard si ignite100) si reprezentantii Seedcamp, Carlos Espinal si Reshma Sohoni.

Mikko Jarvenpää, Chief Marketing Geek HackFwd: "Sunt incantat sa particip la How to Web. Scena startup-urilor din Europa de Est e intr-o crestere vertiginoasa si HackFwd e foarte interesat sa sustina cei mai buni programatori din Romania si din regiune. Dupa ce am lucrat cu pietele emergente din Europa de Est in cadrul Google acum cativa ani, sunt foarte incantat sa am o relatie de prima mana cu startup-urile de astazi."

Cum investitiile reprezinta o componenta esentiala a unei afaceri, programul conferintei include discursuri si panel-uri pe aceasta tema, la care vor participa Sitar Teli (Manager de Investitii Doughty Hanson Technology Ventures), Chris Grew (Partner Orrick), care prin compania pe care o conduce ofera consultanta firmelor de-a lungul intregii "vieti financiare" si Alex Hoye, business angel si consultant tech renumit.

In cadrul unui panel special pe teme financiare, unde se vor avea in vedere toate elementele pozitive, dar si problemele de care care se poate lovi o companie, vor lua cuvantul mai multi vorbitori specializati in acest domeniu. Printre acestia se numara Michael Jackson (Angel Investor), antreprenor american transformat in investitor, care momentan lucreaza cu afacerile din Europa. El este implicat in diverse programe de sustinere a antreprenoriatului web, precum Seedcamp si StartupBootcamp. In cadrul aceluiasi panel vor paricipa si Dan Lupu (Intel Capital), director in cadrul organizatiei de investitii globale a companiei Intel, care realizeaza investitii de capital in start-up-urile de tehnologie si Mihai Sfintescu (3TS Capital Partners), partener intr-una dintre cele mai importante companii de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est.

La editia din acest an a How to Web, Marius Ghenea, business angel si antreprenor in serie, alaturi de Marcin Grodzicki (LinkFindr.com) vor sustine workshop-uri pe teme de business. Marius Ghenea a fost unul dintre investitorii participanti la emisiunea Arena Leilor, formatul romanesc al "Dragon's Den", fiind totodata mentor si sustinator in cadrul proiectului School for Startups Romania. Marcin Grodzicki este unul dintre fondatorii LinkFindr, un software menit sa ajute utilizatorii retelelor sociale sa evalueze si totodata sa pastreze legatura cu prietenii din canalele digitale diferite.

How to Web 2011 ofera antreprenorilor web din Europa de Est posibilitatea de a lua parte la un eveniment in care cei mai buni profesionisti din domeniu le vor pune la dispozitie toate informatiile, cunostintele si contactele de care au nevoie pentru a-si putea dezvolta afacerea web la nivel international sau global. Pe langa acestea, se vor prezenta modele est-europene de succes, tendinte globale din sfera de activitate si noi aplicatii si tehnologii web sau mobile.

Pentru mai multe informatii despre conferinta si vorbitorii How to Web 2011, va rugam accesati: http://how-to-web.net

Despre Wembrio

Conferinta How To Web 2011 este organizata de Wembrio - organizatie dedicata tehnologiei si afacerilor web, ce isi propune sa reuneasca antreprenori, manageri, investitori si dezvoltatori web. Primele proiecte dezvoltate au fost www.how-to-web.net, o platforma dedicata startup-urilor din Europa de Est si evenimentul How to Web. In prima jumatate a acestui an, proiectul How to Web a inclus si o serie de evenimente dedicate comunitatilor locale de profesionisti web din Sibiu, Cluj si Belgrad in preambulul conferintei How To Web 2011 de la Bucuresti.