Comunitatea de informaticieni Infoarena, in parteneriat cu Facebook, cea mai mare retea de socializare online din lume, vor organiza in perioada 30 octombrie - 5 noiembrie la Bucuresti, o tabara gratuita de pregatire dedicata elevelor si studentelor pasionate de IT si programare, au anuntat vineri reprezentantii Infoarena. Cursurile vor fi sustinute de olimpici medaliati la Olimpiadele internationale de informatica, cu stagii de practica in companii de prestigiu. Pentru a fi selectate, fetele trebuie sa treaca de o proba de calificare organizata de aceasta comunitate de informaticieni.

FacebookFoto: Hotnews
  • "Facebook sponsorizeaza evenimentul in intregime. Acoperim toate cheltuielile, de la cazare si masa pana la transport (in cazul fetelor din provincie). Te invitam deci la o tabara gratuita de o saptamana, alaturi de cei mai tari profesori - studenti medaliati la Olimpiadele internationale de informatica, cu numeroase internshipuri la companiile de prestigiu", sustin reprezentantii Infoarena.

Evenimentul vine ca un raspuns la problema generala a numarului scazut de femei in industria IT si se adreseaza in special studentelor din primii ani de facultate si elevelor de liceu. Scopul este dezvoltarea unei baze solide pe care participantele sa isi construiasca apoi cariera si care sa le asigure internship-uri, slujbe de succes sau rezultate deosebite la concursurile de programare.

  • "(...) obtinerea unor cunostinte solide de algoritmi le garanteaza ca vor trece cu usurinta interviurile de angajare la cele mai prestigioase companii de IT. Evenimentul se intampla in premiera in Romania si se bucura de tot sprijinul programului Women in Engineering de la Facebook", declara Cristina Petrovici, Project Manager Girls Programming Camp.

Pentru a fi selectate, studentele si elevele interesate trebuie sa treaca de o proba de calificare organizata pe htttp://infoarena.ro. Detaliile vor fi anuntate in zilele urmatoare pe blogul comunitatii.

Infoarena.ro este o comunitate a olimpicilor la informatica din Romania, cu peste 15.000 de membri. Echipa din spatele site-ului este formata din 25 de membri cu experienta in domeniu. Impreuna aduna peste 49 de medalii la competitiile internationale de informatica, peste 40 de stagii la Facebook, Google, Microsoft, Amazon, Adobe si 5 publicatii stiintifice.

Facebook este cea mai mare retea de socializare online din lume, avand in prezent circa 800 de milioane de utilizatori. In Romania sunt peste 3,7 milioane de utilizatori de Facebook.