Televoice, compania lui Liviu Nistoran, fost presedinte al autoritatii de reglementare in comunicatii, a anuntat luni lansarea unui notebook despre care sustine ca este "cel mai usor din lume". Notebook-ul, denumit Evolio U 9, incorporeaza cel mai nou processor Intel Atom Dual Core 1,6 Ghz si are 18 mm grosime si o greutate de 980 grame. "Are o configuratie asemanatoare cu MacBook Air dar este mai usor cu circa 100 de grame si va costa in jur de 450 de euro (TVA inclus)", a declarat pentru HotNews.ro Liviu Nistoran. Produsul va fi disponibil in retelele de retail in luna decembrie din acest an.

Notebook-ul Evolio U9Foto: Evolio

Notebook-ul, denumit Evolio U 9, este construit din plastic, incorporeaza cel mai nou processor Intel Atom Dual Core 1,6 Ghz (Cedarview), o memorie RAM de 2GB si un mediu de stocare tip SSD de 64 sau 128 GB. Terminalul are o autonomie de functionare de 5 ore, un display cu diagonala de 29,5 cm la o rezolutie de 1366x768 pixeli, dispune de camera video integrata de 1,3 Mpixeli si conectivitate USB, HDMI, Bluetooth si WiFi.

Evolio U 9 este echipat cu tehnologia de accelerare grafica - PowerVR Core -, ce permite rularea tuturor formatelor video Full HD: (BlueRay, Mpeg2, Mpeg4, WMv9, H.264) si proiectarea acestora pe un Televizor sau Display extern prin intermediul interfetei HDMI integrate.

Seful Televoice, Liviu Nistoran, pretinde ca notebook-ul are o configuratie similara cu ultraportabilul MacBook Air al Apple, dar ca este mai usor cu circa 100 de grame.

Apple a lansat in luna iulie din acest an noua generatie de portabile MacBook Air, bazate pe procesoare Intel de generatie noua. MacBook Air de 11 inci este dotat cu SSD de 64GB, 2GB de memorie RAM si procesor Intel Core i5 la 1,6Ghz cu doua nuclee de procesare. La fel ca in cazul modelelor precedente, laptopul este foarte subtire: 3 milimetri in cel mai subtire punct, 17 milimetri in cel mai gros punct. Ca greutate, noul Air are putin peste un kilogram (1080 grame). Pretul acestuia este in jur de 1000 de euro.

Citeste pe StyleReport.ro si: REVIEW MacBook Air 11 inci - subtire si puternic sau doar subtire?