O companie ungara de soft pe care Steve Jobs a ajutat-o financiar va dezveli in decembrie la Budapesta o statuie care-l va reprezenta pe legendarul fondator al Apple, informeaza AFP. Statuia se va afla intr-un parc tehnologic si va fi ridicata de compania Graphisoft cunoscuta pentru soft-ul de arhitectura ArchiCAD.

Graphisoft a anuntat ca statuia va fi dezvelita pe 21 decembrie intr-un parc tehnologic unde compainia ungara isi are sediul impreuna cu alte firme din domeniu. Compania ii datoreaza multe lui Steve Jobs care i-a vazut standul la editia din 1984 a targului de tehnologie CeBit Hannovra si a ramas impresionat. Apple a ajutat mica firma ungara cu bani si computere intr-un moment dificil cand tehnologiile avansate nu se gaseau in aceasta parte a Europei.

"Steve Jobs a dat informaticii o fata umana", spune intr-un comunicat compania Graphisoft care adauga ca ii datoreaza enorm lui Steve Jobs care i-a lasat pe maghiari sa-si instaleze prima versiune a soft-ului ArchiCAD pe computerul Lisa, un predecesor al Macintosh.