​Dupa ce actionarii Yahoo! au schimbat-o pe Carol Bartz din functia de CEO, au aparut din nou zvonuri numeroase despre o posibila vanzare a companiei sau macar a unei divizii cheie a acesteia, scrie The Wall Street Journal. Printre potentialii cumparatori se numara Microsoft, Google si o serie de fonduri de investitii care ar urma sa vina cu banii. Totusi, o achizitie a Yahoo! de catre Google pare putin probabila fiindca e greu de crezut ca autoritatile din domeniul concurentei si-ar da acordul.

Se zvoneste ca Google discuta cu cateva fonduri de invetitii pentru a face o oferta comuna celor de la Yahoo! Informatiile nu au fost confirmate si discutiile sunt se pare intr-o faza de inceput. Este insa putin probabil ca autoritatile americane din domeniul concurentei sa fie de acord cu o tranzactie Google-Yahoo! ce ar putea afecta competitia in domeniul cautarii pe internet si ar putea crea un monopol.

Au revenit zvonurile legate de un interes al Microsoft pentru a cumpara Yahoo!. In 2008 si 2009 s-a scris imens despre aceasta mega-tranzactie, iar Microsoft era la un moment dat dispusa sa dea peste 47 miliarde dolari pentru Yahoo!, insa totul a cazut. Acum zvonurile indica o tranzactie de mai mica valoare, Microsoft urmand a prelua un anumit pachet de actiuni cu cateva miliarde de dolari, restul banilor putand fi pusi de cateva fonduri de investitii partenere.

In lista posibililor cumparatori este si holding-ul chinez Alibaba la care Yahoo! detine peste 40%. Compania chineza are 22.000 de angajati si si-a exprimat interesul de a cumpara Yahoo!, insa nu se stie daca a facut vreo miscare practica in acest sens.