Sora biologica a lui Steve Jobs, Mona Simpson, descrie cu piosenie ultimele clipe ale fratelui sau care a murit pe 5 octombrie din cauza cancerului pancreatic care-l macina de ani buni. Simpson, pe care Jobs a gasit-o cand ea avea 25 de ani, spune ca ultimele cuvinte ale fondatorului Apple au fost "Oh wow. Oh wow. Oh wow."

Flori pentru Steve JobsFoto: Reuters

Parintii lui Steve Jobs l-au abandonat la scurt timp dupa nastere, insa cateva decenii mai tarziu el a reusit sa-si gaseasca mama si apoi a luat legatura si cu sora sa, romanciera Mona Simpson pe care a cunoscut-o cand ea avea 25 de ani si cu care a pastrat legatura in tot acest timp.

Intr-un necrolog publicat in the New York Times, Mona Simpson descrie ultimele momente ale lui Steve Jobs si face o relatare emotionanta a modului in care Jobs a trecut in nefiinta.

Ultimele cuvinte ale lui Jobs au fost monosilabice, repetate de trei ori: "Oh wow. Oh wow. Oh wow.", spune Mona Simpson care descrie cum Jobs s-a uitat de cateva ori la sotia si copii sai, respirand cu tot mai mare dificultate.

Mona Simpson, sora biologica a lui Jobs pe care acesta a gasit-o cand avea 25 de ani, i-a devenit confidenta si i-a fost alaturi la fiecare moment important al vietii. Mona Simpson descrie cu respect si finete ultimele clipe ale lui Jobs care, desi a suferit in ultimele ore de viata, si-a pastrat atitudinea demna, dand impresia ca si-a pregatit si momentul trecerii in nefiinta, moartea nu l-a luat pe nepregatite, ci a dobandit-o. Citatul in engleza este concludent "He was working at this, too. Death didn't happen to Steve, he achieved it.".