Site-ul de cupoane de reduceri Groupon a obtinut 700 milioane dolari din oferta publica initiala de la Bursa, valoarea companiei fiind acum de 12,8 miliarde dolari, noteaza Le Monde. Listarea Groupon este una dintre cele mai asteptate in sectorul de tehnologie, curand urmand sa-si faca intrarea si producatorul de jocuri video Zynga la care estimarile arata o valoare de 14 miliarde dolari.

Groupon, companie cunoscuta pentru cupoanele de reduceri pe care le ofera, a ajuns in atentia tuturor in 2010 cand Google a fost dispusa sa ofere sase miliarde dolari pentru a o prelua. Acum, IPO-ul Groupon este considerat un succes iar actiunile au atins un nivel neasteptat de mare.

Groupon s-a infiintat acum trei ani si are 143 de milioane de utilizatori in 145 de tari. Compania are 10.000 de angajati. Groupon este specializata in oferte care sunt valabile doar o zi, produsele si serviciile fiind disponibile doar daca sunt achizitionate de un grup de persoane. Site-ul sustine ca a inregistrat afaceri de 797 milioane euro in primele noua luni, de sapte ori mai mult decat anul trecut.

Unii investitori isi manifesta indoiala in ceea ce priveste viabilitatea modelului de afaceri al Groupon, iar multe voci au spus in ultimul an ca aceasta companie este supraevaluata si nu va rezista mult in piata.