Google permite de acum si companiilor sa-si faca pagini pe reteaua de socializare Google+ deschisa in primavara acetui an, spune compania americana, anuntand lansarea serviciului Google Pages (Pagini). In plus, se lanseaza si functia Direct Connect prin care poti ajunge usor din motorul de cautare la pagina unei companii de pe Google+. Cifre neoficiale arata ca Google+ are peste 40 de milioane de utilizatori, iar lansarea Pages ar trebui sa influenteze pozitiv numarul de useri.

Google a anuntat functia Pages prin care nu doar utilizatorii obisnuiti isi pot deschide conturi pe Google+, ci si companiile locale, brand-uruile globale si diverse organizatii. Acum, companiile isi pot deschide propriile profiluri pe Google+ unde utilizatori vor putea interactiona cu ele, vor putea sa-si arate atasamentul facand click pe "+1", dar evident ca vor putea posta si critici.

Pe Facebook, functia similara a avut un succes enorm, cele mai mari companii avand chiar si zeci de milioane de "Like"-uri.

Google lanseaza si functia Direct Connect care iti permite sa ajungi rapid din cautarea Google, la paginile companiilor din Google+. Poti cauta in motorul Google +, alaturi de numele dorit (de exemplu +Angry Birds) pentru a ajunge direct la pagina de Google+. Pentru moment, functia de Direct Connect este valabila pentru un numar limitat de pagini, cum ar fi +Google, +Pepsi si +Toyota, dar multe altele sunt in pregatire.

"Lansarea de astazi a Google+ Pages ne aduce cu un pic mai aproape de dorinta de a aduce nuantele si bogatia relatiilor din viata reala si in mediul online. Insa, mai avem inca o multime de imbunatatiri planificate.", spun cei de la Google.