Asus a lansat in Romania laptop-ul ZenBook, terminal disponibil in versiunile de 11,6 si 13,3 inch cu procesoare Intel i3, i5 si i7. ZenBook este incadrat in categoria denumita Ultrabook de Intel, laptop-uri extrem de subtiri, cu configuratie puternica si preturi care vor deveni acceptabile cu timpul. ZenBook are grosime intre 3 si 9 mm, iar preturile pornesc de la 4.000 lei si trec de 5.000 lei. Asus spune ca pana la Craciun este posibil sa vina in piata si tableta Eee Transformer Prime care dispune de ecran de 10,1 inch si procesor Nvidia Tegra 3 Quad-Core.

Asus ZenBookFoto: Asus

Asus ZenBook este diponibil cu mai multe tipuri de procesoare (Intel Core i7 2677M, i5 2467M, i3 2367M) iar ca ecran exista doua versiuni: 11,6 inch si 13,3 inch. Autonomia este de cinci, respectiv sapte ore, sunt disponibile versiuni cu SSD de 128 GB, respectiv 256 GB, iar greutatea este de circa 1,1 kg.

Asus spune ca ZenBook este printre cele mai subtiri laptop-uri din piata (3 mm grosime in partea din fata, 9 mm in partea din spate) si adauga ca un mare avantaj tine de faptul ca notebook-ul revine extrem de repede din standby, in doar doua secunde.

ZenBook este parte a unei noi categorii de laptop-uri pe care Intel le-a numit UltraBook si despre care compania spune ca sunt extrem de subtiri, au configuratii performante si ar trebui sa ajunga sa aiba preturi acceptabile. Pana acum, companii precum Toshiba, Lenovo sau Asus au lansat notebook-uri care se incadreaza in aceasta categorie ce se afla in prezent la prima etapa. Intel spune ca in 2012 vor aparea UltraBook-uri mai performante cu procesoarele Ivy Bridge, iar in 2013 vor aparea terminale si mai performante, cu procesoarele Haswell.

Intel a anuntat de mai multe ori ca tinta este ca aceasta categorie Ultrabook sa ajunga sa reprezinte 40% din piata totala a laptop-urilor, insa pentru moment pretul acestor notebook-uri este mare, astfel ca nu vor fi cresteri masive de cota de piata.

Asus spera sa poata aduce pe piata romaneasca pana in sarbatorile de iarna si cea mai noua tableta a marcii, Eee Pad Transformer Prime, a spus directorul de marketing pentru Romania, Ciprian Donciu. Eee Pad Transformer Prime are ecran de 10,1 inch, procesor Nvidia Tegra 3, Quad-Core. Cantareste sub 600 g, are memorie LP DDR2 1 GB si este disponibila in doua variante de stocare: 32 GB si 64 GB. Ca senzori are accelerometru, senzor de lumina, giroscop, busola digitala si GPS. Compania spune ca autonomia bateriei este de 12 ore, iar impreuna cu dock-ul mobil se ajunge la 18 ore. Preturile internationale vor fi intre 499 si 599 dolari, iar dock-ul mobil va costa 149 dolari.

Asus a vandut in tara in valoare de peste 40 milioane euro anul trecut, iar tinta pentru anul in curs este de 50 milioane euro.