Un print din Arabia Saudita a cumparat prin intermediul unui holding local o participatie in valoare de 300 milioane dolari la site-ul de micro-blogging Twitter. Arabii spun ca au analizat mai multe luni situatia pana sa ia decizia de cumparare, insa nu s-au dat cifre legate de participatia achizitionata, noteaza The Guardian.

Printul Alwaleed bin Talal are o avere estimata la 20 miliarde dolari si este al doilea cel mai mare investitor in corporatia News Corp a lui Rupert Murdoch. Printul arab a cumparat actiuni in valoare de 300 milioane dolari la Twitter prin intermediul puternicului fond de investitii Kingdom Holding Company.

Holding-ul spune ca decizia a fost luata dupa cateva luni de analize si adauga ca a facut o miscare strategica intr-un domeniu extrem de important care va avea un impact la nivel global. Holdingul detine 7% din News Corp.

Reteaua de micro-blogging Twitter care recent a modificat substantial designul site-ului, a primit in august o infuzie de capital in valoare de 400 milioane dolari de la DST, companie care detine actiuni atat la Zynga, cat si la Groupon.