Grupul de hackeri Anonymous a anuntat duminica piratarea agentiei private americane de informatii si analiza Stratfor, obtinand adresele de e-mail si datele cardurilor de credit apartinand clientilor acesteia, informeaza AFP.

Hackerii au publicat pe Twitter un link catre ceea ce ar fi lista clientilor Stratfor, care contine inclusiv Departamentul american al Apararii, fortele terestre si aeriene, alte agentii publice, subcontractori din sectorul securitatii si giganti din domeniul IT, precum Apple sau Microsoft.

Ei au postat, de asemenea, imagini prezentate drept chitante ale unor donatii efectuate catre organizatii caritabile utilizand conturile clientilor Stratfor. Una dintre aceste plati, in valoare de 494 de dolari, ar fi fost facuta catre ONG-ul CARE cu bani de la Departamentul american al Apararii, intr-un fond destinat achizitionarii de rechizite scolare pentru elevi saraci.

In total, hackerii afirma ca au obtinut informatii bancare de la 90.000 de clienti, utilizate in operatiuni in valoare de peste un milion de dolari.

Agentia de analiza a recunoscut ca a fost tinta unui atac informatic, in urma caruia pe internet a fost publicata o lista cu institutii aflate printre clientii Stratfor.

Grupul Anonymous s-a facut cunoscut prin numeroase atacuri informatice in intreaga lume, in special cele asupra site-urilor de plati online Visa si PayPal, ca raspuns la decizia acestora de a bloca transferurile de bani catre site-ul WikiLeaks.

La 21 iulie, FBI a anuntat arestarea a 16 persoane in SUA, in cadrul anchetei privind activitatile gruparilor de hackeri Anonymous si LulzSec, in timp ce politia britanica si cea olandeza au arestat alti cinci suspecti.

Hackerii de la Anonymous si LulzSec au promis la 23 iulie, dupa arestarile efectuate in SUA si Europa, ca isi vor continua lupta impotriva companiilor si guvernelor. Ei au sustinut, de asemenea, ca au spart securitatea retelei NATO si au pus mana pe mai multe documente confidentiale.