Apple a avertizat compania chineza care vrea sa lanseze o papusa ce-l infatiseaza pe Steve Jobs ca va face demersuri in instanta daca proiectul nu va fi abandonat, scrie The Telegraph. Apple sustine ca detine toate drepturile de imagine legate de Steve Jobs, astfel ca ceea ce vor sa faca asiaticii este ilegal. Papusa de 30 cm il infatiseaza pe Jobs in actiune si ar trebui sa coste 99 de dolari, desi pe eBay este deja la vanzare pentru 135.

Apple ar fi trimis companiei chineze in Icons o scrisoare in care o avertizeaza ca se va adresa justitiei daca planurile de a lansa jucaria nu vor fi anulate. Apple sustine ca detine toate drepturile legate de imaginea lui Jobs si adauga ca fara acordul sau alta firma nu are voie sa lanseze produse cu logo-ul companiei.

Papusa care-l infatiseaza pe Steve Jobs in actiune dispune si de o pereche suplimentara de maini cu care cei care o cumpara se pot juca pentru a recrea diverse gesturi ale carismaticului lider decedat in 2011. Evident ca Jobs este infatisat cu blugii si puloverul care l-au facut celebru, iar ca "accesorii" suplimentare sunt oferite cateva obiecte in miniatura precum sosete negre, ochelari, o curea de piele, doua mere (dintre care unul muscat) si un mic banner de fundal pe care scrie "One More Thing".

Compania chineza promitea ca papusa va costa 99 de dolari, insa pe eBay este oferita acum la 135.