Samsung si LG au prezentat la targul de tehnologie CES (Consumer Electronics Show) 2012 din Las Vegas noi frigidere conectate la internet, TV sau smartphone-uri. Samsung a introdus noi aplicatii care ruleaza pe ecranele frigiderelor LCD conectate Wi-Fi, care permit utilizatorilor sa vizioneze si sa schimbe programele TV sau sa intre pe Facebook si sa comunice cu prietenii online si atunci cand se afla in bucatarie. De cealalta parte, LG a prezentat un frigider dotat cu o tehnologie (Smart ThinQ) prin care utilizatorii pot vizualiza direct pe smartphone sau pe ecranul LCD al frigiderului ce alimente sunt inauntru, cand expira si pot efectua chiar comenzi online.

Acces la Facebook de pe usa frigideruluiFoto: Samsung Romania

VIDEO Cum poti vizualiza si schimba programele TV direct de pe usa frigiderului

Samsung a anuntat vineri ca "si-a extins gama de frigidere LCD cu aplicatii, prin introducerea a doua noi optiuni cerute de utilizatori - Facebook si Lista de cumparaturi - pentru doua dintre frigiderele sale: side-by-side RSG309 si French Door cu 4 usi. Ambele aplicatii vor rula pe ecranul color LCD de 8 inchi, conectat Wi-Fi. Aplicatia 'Lista de cumparaturi' permite utilizatorilor sa-si creeze propria lista personalizata de cumparaturi, in timp ce aplicatia Facebook ofera acces instant la notificarile prietenilor".

Compania rivala, LG Electronics, si-a extins de asemenea gama de aplicatii care ruleaza pe frigiderele inteligente si care permit comunicarea cu un smartphone, astfel incat poti vizualiza pe telefon, atunci cand esti la cumparaturi ce alimente ai exact in frigiderul de acasa si cand expira acestea.

VIDEO Noi aplicatii pe frigiderele inteligente LG