Wikipedia spune ca 162 de milioane de useri au vazut mesajul sau de protest miercuri cand enciclopedia online a inchis versiunea engleza ca reactie la doua proiecte de lege gandite sa combata pirateria online. "Nu am terminat inca", promite Wikipedia intr-un mesaj de multumire in care avertizeaza ca "legile SOPA si PIPA nu sunt moarte, ci asteapta in umbra".

Wikipedia spune ca protestul a fost un succesFoto: Wikipedia

Miercuri a fost zi de protest pe internet, zi de asa-zisa "greva" in care mii de site-uri au gasit diverse moduri de a protesta fata de cele doua proiecte de lege care ar putea duce la instituirea cenzurii pe internet.

Wikipedia a decis sa protesteze radical, inchizand pentru 24 de ore versiunea engleza care contine aproape patru milioane de articole. Multi au criticat decizia, considerand ca multa lume care intra in mod curent pentru a citi articole nu va mai avea acces si au adaugat ca Wikipedia a exagerat, in timp ce multe alte site-uri au ales sa fie complet operationale si au pus doar bannere de protest.

Wikipedia a revenit azi cu multumiri si spune ca 162 de milioane de oameni au vazut mesajul de protest, rezultat extrem de bun. "Peste 162 milioane de oameni au vazut mesajul in care va intrebam daca va puteti imagina o lume fara acces liber la informatie. Ati spus nu. Ati inchis panourile de comanda ale Congresului. Le-ati topit serverele. De peste tot din lume mesajele voastre au dominat retelele sociale si stirile. Milioane de oameni au vorbit in apararea unui internet liber si deschis", spune Wikipedia in mesajul de multumire.

"Nu am terminat inca", avertizeaza Wikipedia care explica: "Legile SOPA si PIPA nu sunt moarte, asteapta in umbra."

Nu sunt moarte, insa au primit o lovitura fiindca o parte dintre sustinatori si-au retras sprijinul in urma protestelor.