​Justitia americana a decis joi inchiderea site-ului de file-sharing megaupload.com si arestarea fondatorilor acuzati ca sustin practic o platforma de piraterie online. Ca raspuns, hackeri din grupul Anonymous au atacat site-urile FBI si US Department of Justice care nu au putut fi accesate in anumite intervale de timp.

Departamentul de Justitie al SUA a anuntat ca i-a arestat la Auckland (Noua Zeelanda) pe cei doi fondatori ai platformei, alti doi angajati si au emis mandate de arestare pe alte trei nume. Autoritatile spun ca Megaupload a incurajat pirateria online si a cauzat pierderi de 500 milioane dolari celor care detineau drepturile de autor. S-au facut 20 de perchezitii in noua tari si au fost blocate active in valoare de 50 milioane dolari.

Hackerii din grupul care-si spune Anonymous au ripostat rapid si au efectuat atacuri informatice asupra site-urilor FBI si US Department of Justice care au avut momente in care n-au putut fi accesate joi seara.

Inchiderea Megaupload a starnit ecouri la nivel mondial, iar presedintia franceza a salutat decizia spunand ca promotorii site-urilor din grup realizau profituri criminale din abonamentele platite de utilizatori.

Megaupload s-a infiintat in 2005 si are sediul in Hong Kong. Pe site-uri, userii puteau incarca diverse fisiere pe care altii le puteau descarca. In versiunea gratuita nu puteai descarca fisiere mai mari de 1 GB, insa in versiunile platite puteai descarca si stoca oricat.