Nomenclaturistii chinezi vor putea sa detina o tableta scumpa destinata numai lor: este vorba de Red Pad, terminal cu ecran tactil, WiFi si 3G care va costa circa 1.200 euro si va contine aplicatii care ar trebui sa-i ajute sa ia decizii, scrie AFP. In China au fost voci critice la adresa unui astfel de terminal inutil si scump, insa multe din comentariile tendentioase au disparut de pe internet.

Tableta Red Pad va fi produsa de Red Pad Technology, o companie extrem de apropiata de puternicul Minister Chinez al Informatiei si se spune ca ar trebui sa ajute inaltii functionari sa ia decizii. Ar trebui sa contina aplicatii speciale, baze de date selecte, documente oficiale si discursuri ale inaltilor oficlali. Propaganda oficiala spune ca tableta ii va ajuta pe stabi sa inteleaga mai bine ce doreste poporul.

Presa a scris ca tableta de culoare rosie va costa 1.225 euro, insa multi au comparat-o cu micuta carte rosie de pe vremea lui Mao. Pe internet au aparut comentarii negative, o buna parte din ele fiind sterse apoi, insa principalul repros adus tabletei tine de faptul ca practic este o risipa de bani, mai ales ca inaltii oficiali le vor primi gratis, insa ele vor fi cumparate din bani publici.