Grupul de hackeri Anonymous spune ca a declansat cel mai mare atac din istoria sa ca urmare a inchiderii popularului site de file-sharing MegaUpload. Vineri la ora 17 (ora Romaniei) o buna parte dintre site-urile unor asociatii si grupuri ale industriei muzicale sunt inca imposibil de accesat, iar site-urile FBI si US Department of Justice au cazut un timp sub presiunea atacurilor, dar acum sunt functionale. Grupul de "hacktivisti" promite noi atacuri, iar presa se intreaba daca inchiderea MegaUpload exact dupa scandalul legat de legile SOPA si PIPA este deliberata sau nu, scrie Financial Times.

Hackerii care-si spun Anonymous spun ca au declansat cel mai mare atac din scurta istorie a grupului si ameninta ca nu se vor opri. Au "luat la tinta" zece site-uri prin atacuri de tip denial of service (DDoS), inclusiv FBI, US Department of Justice si site-uri ale industriei muzicale precum Warner Music, Universal Music, BMI si Recording Industry Association of America (RIAA).

Site-uri precum cel al FBI, al Departamentului pentru Justitie si al Casei Albe au fost pentru o perioada de timp imposibil de accesat, insa acum merg. Totusi site-urile industriei muzicale au inca mari probleme, semn ca atacul a fost serios.

Joi, autoritatile au ordonat inchiderea platformei de file-sharing MegaUpload si a celor 18 site-uri afiliate, iar sapte persoane au fost puse sub acuzare. Autoritatile spun ca site-ul a promovat intens pirateria online si a adus prejudicii de peste 500 milioane dolari industriei muzicale si de film.