SAP, unul dintre cei mai mari producatori de software de business, a inceput angajarile la centrul de servicii si consultanta din Timisoara unde la final de an vor ajunge sa lucreze 80 de persoane, anunta compania. Totul e parte a proiectului care prevede ca in 2014 vor lucra 400 de oameni la trei centre de nearshoring in tara. Centrul din capitala a fost inaugurat la final de 2011.

Nearshore Delivery Center (NSC) Timisoara este al doilea centru de consultanta si servicii pe care SAP Romania il inaugureaza pe plan local, dupa cel din Capitala, si numara in prezent 22 de angajati.

"Pentru urmatoarele 6 luni estimam sa recrutam un numar de 35 de persoane in centrul nearshore din Timisoara, iar la finalul anului sa avem un numar de peste 80 de specialisti. Aproximativ 80% dintre viitorii angajati vor fi recrutati prin intermediul programului propriu de recrutare", spune Gheorghe Olteanu, Directorul SAP Nearshore Center Romania.

Angajatii NSC Timisoara sunt implicati in furnizarea de consultanta IT premium si implementare de servicii in principal pentru clienti din Austria, Elvetia si Germania, dar si catre clienti din restul statelor din Europa de Vest.

Inaugurarea centrului din Timisoara face parte din strategia companiei germane de extindere a serviciilor de consultanta oferite din Romania, dupa ce, in noiembrie anul trecut, SAP AG a inuagurat la Bucuresti primul Nearshore Center Delivery la nivel european.

In prezent, in cadrul NSC Bucuresti si Timisoara lucreaza peste 125 de consultanti premium care asigura servicii pentru clienti din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), iar obiectivul declarat este de a avea 400 de angajati pana in 2014.