Twenga, o platforma de online shopping dezvoltata in Franta, a depus la Comisia Europeana o plangere in care acuza Google ca face orice pentru a pune bete in roate concurentei si isi privilegiaza propriile servicii in rezultatele cautarii, scrie AFP. Plangerea se adauga la un dosar deja copios in care alte noua companii s-au plans de practicile anticoncurentiale ale Google, dar CE nu a dat inca verdictul.

Twenga s-a plans la CE si spune ca "practicile abuzive ale Google s-au intetit in 2011 cu o vointa clara de a elimina orice forma de concurenta in numeroase sectoare precum cautarea de clipuri video online sau compararea preturilor unor produse, cazari si bilete de avion".

Twenga cere, in acest context, ca CE sa forteze Google sa inceteze cu acest comportament anticoncurential care pune frana inovatiei si limiteaza libertatea de alegere a consumatorilor.

Comisia a deschis in noiembrie 2010 o ancheta formala impotriva Google si acum, punand la socoteala plangerea Twengo, zece companii acuza oficial gigantul web de practici prin care isi inlatura concurenta si isi promoveaza propriile produse si servicii.

Twenga se prezinta ca fiind "cel mai complet motor de cautare pentru shopping" si spune ca este prezent in 15 tari cu referinte la 450 milioane de oferte de la 200.000 de comercianti. Twenga s-a infiintat in 2006 iar sediul companiei este la Paris.