​Google a transmis Congresului SUA o scrisoare de 13 pagini in care apara viguros noile reguli de confidentialitate care intra in vigoare la 1 martie. Aceste reguli au fost intens criticate, insa Google spune ca ele simplifica mult lucrurile si faciliteaza gasirea informatiilor cautate. Google mai spune ca userii vor avea in continuare multe optiuni legate de cantitatea de informatii pe care ei doresc ca Google sa o retina.

Doi membri au Congresului american au cerut luni ca seful Google sa explice in detaliu noua carta de confidentialitate si mai ales maniera in care informatiile personale ale userilor vor fi colectate, combinate, arhivate si utilizate.

Noua politica de confidentialitate care intra in vigoare la 1 martie prevede ca informatiile provenind de la servicii separate precum Gmail, Google+ sau Search vor fi regrupate, compania spunand ca pentru utilizatori lucrurile vor fi mai simple. Google mai spune ca protejarea vietii private a utilizatorilor este o chestiune la care se gandeste inainte de fiecare schimbare importanta si adauga ca este deschisa la discutii pe aceasta tema.

Compania spune ca regruparea informatiilor provenind de la mai multe aplicatii va face ca utilizarea tuturor serviciilor, dar si partajarea de informatii, sa fie mai facila. Multi au criticat schimbarile explicand ca internautii nu pot sa se opuna modificarilor si vor primi fortat mesaje tintite de la advertiseri care stiu exact ce activitate au avut pe internet.

Cei de la Google spun insa ca, la fel ca si pana acum, nu vor vinde catre advertiseri informatiile personale si adauga ca userii vor avea ca si pana acum posibilitatea de a alege cate informatii va retine Google despre ei si despre interesele lor legate de produsele companiei.

Compania mai spune ca poti in continuare sa cauti pe motorul de cautare in anonimitate atat timp cat te deloghezi din contul de Gmail. In plus, compania subliniaza ca userii vor putea sa stearga in continuare istoria cautarilor, vor putea sa blocheze reclamele deranjante intrand pe Ads Preference Manager si vor putea vedea si seta ce informatii are Google despre ei, intrand pe Dashboard.