​Reteaua sociala Facebook depune miercuri actele necesare intrarii pe bursa in SUA si are ca obiectiv sa obtina pentru inceput cinci miliarde dolari din oferta publica initiala, spun surse citate de Reuters. Alte surse vorbeau de un obiectiv de 10 miliarde de dolari, insa toata lumea se intreaba cat valoreaza cu adevarat Facebook si cum va decurge una dintre cele mai asteptate listari din istorie.

Reuters citeaza IFR, parte a grupului Thomson Reuters care precizeaza ca de complicata parte contabila se vor ocupa companii renumite precum Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bank of America Merrill Lynch, Barclays Capital si JP Morgan.

IFR mai spune ca cinci miliarde dolari este o tinta preliminara si ar putea fi modificata in functie de cererile venite de la investitori.

Inaintarea documentelor catre Securities and Exchange Commission (SEC) este o etapa esentiala dintr-un lung parcurs care va duce la cotarea efectiva a actiunilor Facebook la bursa in primavara, probabil prin luna mai.

Start-up-uri din Silicon valley precum Zynga, LinkedIn si Groupon au intrat in ultimul an pe bursa pe fondul temerilor ca o bula dotcom s-ar putea repeta din cauza ca aceste companii ar fi supraevaluate.