Concernul japonez Panasonic a inregistrat pierderi nete de peste 2,5 miliarde dolari trimestrul trecut, iar pentru anul fiscal ce se incheie in martie se asteapta la pierderi record de 10,2 miliarde dolari, in special din cauza yen-ului puternic dar si din cauza cheltuielilor asociate cu achizitia Sanyo, informeaza AFP. Companiile japoneze de electronice au o perioada foarte grea, Sony si Sharp anticipand si ele pierderi cumulate de peste sase miliarde dolari.

Din cauza aprecierii yen-ului, a inundatiilor din Thailanda dar si din cauza cheltuielilor asociate cu achizitia rivalului Sanyo, cei de la Panasonic avertizeaza ca pierderile anuale ar putea atinge 10,2 miliarde dolari pentru anul fiscal 2011 - 2012, suma record pentru un concern japonez din domeniul electronicelor.

In primele trei trimestre ale anului fiscal curent (martie-decembrie) pierderile cumulate ale Panasonic au trecut de patru miliarde dolari, in timp ce in perioada similara din 2010 avea profit de 1,5 miliarde dolari.

Valoarea actiunilor Panasonic a scazut cu 45% in ultimul an, atingand recent cel mai jos nivel din ultimele trei decenii.