Comisia Europeana cere Google sa amane aplicarea noii politici de confidentialitate care va intra in vigoare la 1 martie. CE spune ca trebuie sa se verifice daca schimbarile asigura o protectie suficienta a datelor personale ale userilor. Companiei i se cere sa amane aplicarea pachetului de reguli fiindca Google are servicii folosite pe scara larga si este nevoie sa se determine daca modificarile nu au consecinte negative asupra utilizatorilor, scrie Reuters.

Un grup de lucru care reprezinta autoritatile pentru protectia datelor din toate tarile UE a scris catre Google cerand sa amane aplicarea noilor reguli pana cand CE va verifica daca acestea respecta legislatia legata de protectia datelor personale. Grupul spune ca trebuie sa nu existe neintelegeri legate de aceste schimbari importante, mai ales ca serviciile Google sunt folosite pe scara larga.

Google s-a aratat surprinsa de cererile grupului si spune ca membrii au fost informati despre schimbari si nu s-au aratat ingrijorati ca ele ar avea consecinte negative.

Noua politica de confidentialitate care intra in vigoare la 1 martie prevede ca informatiile provenind de la servicii separate precum Gmail, Google+ sau Search vor fi regrupate, compania spunand ca pentru utilizatori lucrurile vor fi mai simple. Google mai spune ca protejarea vietii private a utilizatorilor este o chestiune la care se gandeste inainte de fiecare schimbare importanta si adauga ca este deschisa la discutii pe aceasta tema.

Compania spune ca regruparea informatiilor provenind de la mai multe aplicatii va face ca utilizarea tuturor serviciilor, dar si partajarea de informatii, sa fie mai facila. Multi au criticat schimbarile explicand ca internautii nu pot sa se opuna modificarilor si vor primi fortat mesaje tintite de la advertiseri care stiu exact ce activitate au avut pe internet.