Un grup de hackeri asociat cu miscarea Anonymous a cerut de la compania de securitate informatica Symantec suma de 50.000 de dolari, amenintand ca daca nu vor primi banii urmeaza sa publice codul sursa al unor programe antivirus importante precum PCAnywhere, relateaza CNET. Ca parte a unei operatiuni sub acoperire unul dintre anchetatori a comunicat prin e-mail cu reprezentantul hackerilor, dandu-se drept angajat al companiei si aratandu-se indisponibil sa dea banii ceruti, insa pe rand. Pana la urma nu s-a platit nimic, insa pe site-ul Pirate Bay a fost postat un fisier denumit "Symantec's pcAnywhere Leaked Source Code"

A fost publicata o lunga corespondenta pe e-mail intre “Sam Thomas" care s-a dat angajat al Symantec si despre care compania spune ca este un agent sub acoperire ce avea misiunea sa-i localizeze pe hackerii cu care coresponda.

Thomas a corespondat cu cel care-si spune YamaTough, reprezentant al grupului de hackeri Lords of Dharamaja asociat cu Anonymus. Hackerul sustinea ca are codul sursa al antivirusului PC Anywhere si ca il va face public. Apoi el a postat pe Twitter un mesaj in care spunea ca Symantec i-a oferit 50.000 de dolari numai sa pastreze secrete informatiile obtinute.

Falsul angajat Symantec s-ar fi oferit sa ii dea hackerului 2.500 de dolari/luna pentru primele trei luni si apoi restul banilor, insa in schimbul unor dovezi clare ca acel cod sursa a fost distrus. Cei de la Symantec au precizat ca nu s-a pus niciodata problema sa dea bani hackerilor si au adaugat ca Thomas nu este angajat al companiei, ci un reprezentant al autoritatilor care a intretinut corespondenta cu hackerii in incercarea de a-i gasi. Hackerul nu a corespondat practic cu Symantec, ci cu autoritatile, spun cei de la compania de securitate informatica.

Povestea nu a inceput insa aici. Grupul Lords of Dharamaja a anuntat public inca de la inceput de ianuarie ca detine codul sursa al unor produse cheie ale companiei, precum Norton Internet Security 2006, informatie confirmata de companie.

Cei de la Symatec spun ca imediat dupa jumatatea lui ianuarie au inceput sa primeasca mail-urile de la hackerii care cereau bani, iar din acel moment au predat ancheta autoritatilor.

Asa s-a ajuns la corespondenta dintre hacker si agentul care s-a dat angajat al companiei, discutie care a ajuns in impas fiindca hackerii nu au vrut ca banii sa li se dea pe rand, ci toti odata, astfel ca YamaTough si-ar fi pierdut rabdarea iar pe Pirate Bay a fost publicat un fisier de peste un GB cu titlul "Symantec's pcAnywhere Leaked Source Code". Symantec a spus pentru PC World ca nu poate inca sa confirme daca fisierul postat este intr-adevar codul sursa furat de hackeri.

Cei de la Symantec spun ca analizeaza situatia si adauga ca, dat fiind ca este un cod sursa din 2006, cele mai recente patch-uri oficiale facute la PC Anyehere ar trebui sa-i fereasca pe utilizatori de orice neplaceri.