​Apple a fost intens criticata pentru conditiile grele de munca din fabricile diversilor sai parteneri din China, mai ales Foxconn, insa CEO-ul companiei - Tim Cook - spune ca Apple face, dintre toate companiile de tehnologie, cel mai mult pentru a imbunatati conditiile de lucru. El a admis ca in fabrici lucreaza si copii, lucru ce contravine clar legii, insa spune ca aceste practici sunt aspru condamnate si vor fi eliminate, scrie Reuters care citeaza dintr-un interviu acordat de seful Apple la o conferinta de tehnologie in San Francisco.

Tim Cook spune ca el personal, dar si multi alti manageri, au petrecut timp in diverse fabrici si au facut si inspectii neanuntate pentru a vedea exact in ce conditii muncesc oamenii. El a adaugat ca Apple se straduieste sa caute solutii si sa elimine problemele legate de abuzuri ce apar la furnizori.

"Nimeni in aceasta industrie nu face mai mult decat Apple pentru a imbunatati conditiile de munca", spune Tim Cook care insa admite ca in lantul de furnizori straini existe o serie de probleme, inclusiv cazuri in care sunt folositi tineri si copii pe liniile de asamblare.

"Credem ca angajarea de copii si tineri sub varsta legala este o practica oribila", spune Cook care admite ca se intampla in lantul de furnizori, insa extrem de rar, iar compania face tot posibilul pentru a elimina complet astfel de cazuri. Declaratiile au fost facute la conferinta Goldman Sachs Technology and Internet care s-a tinut in San Francisco.

Apple a fost intens criticata pentru conditiile grele de munca de la furnizorii cu fabrici in China, mai ales Foxconn, pe motiv ca muncitorii lucreaza 60 de ore/saptamana pentru salarii derizorii si sunt mereu sub presiune, in multe cazuri ducandu-si viata doar in perimetrul fabricii.

Apple spune insa ca lucrurile nu sunt atat de grave si adauga ca a fost de acord cu un audit facut de inspectori care sa constate daca angajatii sunt abuzati. In plus promite sa fie mai transparenta si sa publice periodic rapoarte despre furnizori.