Glenn Mangham, studentul din York care a recunoscut ca a spart reteaua de socializare Facebook, infiltrandu-i sistemele in perioada aprilie-mai 2011, a fost condamnat, vineri, de un tribunal britanic, la opt luni de inchisoare. Tanarul in varsta de 26 de ani, specializat pe dezvoltarea de software, a afirmat in timpul procesului ca a facut acelasi lucru cu motorul de cautare Yahoo, dupa care a informat compania de masurile pe care le poate lua pentru a-si imbunatati securitatea, scrie BBC News.

In timpul pronuntarii sentintei, judecatorul Alistair McCreath a explicat ca actiunile tanarului ar fi putut fi "dezastruoase" pentru reteaua de socializare si a precizat ca "tu si altii care sunt tentati sa actioneze ca tine trebuie sa inteleaga cat de serios este acest lucru".

Procuratura a descris cazul drept "cel mai scump si cel mai flagrant exemplu de atac al unei retele de socializare, prezentat in fata tribunalului britanic." Atacul lui Mangham a costat reteaua Facebook 200.000 de dolari. FBI si autoritatile britanice au cheltuit, de asemenea, bani si timp, investigand atacul, a sustinut procuratura.

"Tanarul a spus ca voia un mini-proiect si ca a ales Facebook datorita prezentei masive pe internet. [...] Procuratura nu accepta ca actiunile acuzatului au fost altceva de malitioase", a argumentat procurorul Sandip Patel.