Pagina retele de socializare a Google a fost asaltata de mesaje postate de utilizatori din China, dupa ce restrictiile asupra Google+ au fost ridicate, scrie BBC.

Fiecare postare de pe acest cont a atras sute de comentarii in chineza. Unii comentatori au facut glume, altii au afirmat ca vor sa "ocupe" site-ul in stilul miscarii occidentale "Occupy".

Google+ este blocat in mod normal in China, alaturi cu alte site-uri de socializare considerate inacceptabile de guvern. De la lansarea sa in 2011, software-ul cunoscut ca Marele Firewall chinezesc a blocat pagina.

Insa pe 20 februarie 2012, utilizatorii in mai multe zone din China au descoperit ca pot avea acces la site.

Pe 24 si 25 februarie, spre consternarea abonatilor americani, fiecare postare pe pagina de Google+ de campanie electorala a liderului SUA a atras sute de comentarii care pareau a fi din China.

O parte cereau eliberarea activistului pentru drepturi civile Chen Guangcheng, care se afla in arest la domiciliu. Altii au intrebat despre o intriga recenta din sud-vestul Chinei, referitoare la faptul ca unul dintre politistii de top din China, Wang Lijun, a petrecut o zi intreaga in consulatul american, pentru motive care nu au fost dezvaluite.

Dar cei mai multi si-au exprimat bucuria fata de libertatea de a vorbi.