​Intel este de cateva luni in discutii cu companii americane de media pentru un serviciu de televiziune prin internet care va avea la baza decodoare ce vor folosi procesoarele companiei, scriu publicatii precum Wall Street Journal si Financial Times care citeaza surse din piata. Compania nu a confirmat informatia legata de serviciul care, spun sursele, nu se va lansa mai repde de finalul anului.

Sursele citate spun ca discutiile sunt la inceput, insa daca totul merge bine compania va putea face intelegeri cu casele de discuri si cu televiziuni pentru a furniza continut video prin decodoare (set top box) care vor folosi procesoarele Intel.

Intel face procesoare pentru astfel de decodoare TV, astfel ca miscarea nu ar fi una surprinzatoare. In plus, compania a creat in octombrie anul trecut o divizie Media condusa de Erik Huggers, un fost director la BBC care a condus acolo partea de dezvoltare pe media si a promovat crearea aplicatiei iPlayer.

Se spune ca Huggers conduce discutiile pentru acest nou serviciu, insa nu s-a ajuns la discutii avansate legate de grile de programe. Intel nu a confirmat informatiile, spunand ca nu comenteaza zvonuri.

Piata serviciilor de smart TV nu duce lipsa de jucatori importanti, Apple, Google si Samsung sunt printre cei prezenti, insa nicio solutie lansata pana acum nu este considerata ideala, unele fiind prea greu de utilizat, iar altele sunt prea scumpe.