Microsoft a decis ca isi va muta din Germania in Olanda operatiunile de logistica din cauza unui litigiu cu Motorola Mobility pe tema brevetelor, scrie Dow Jones. Aproximativ o suta de oameni vor fi afectati dupa ce Microsoft va rupe colaborarea cu partenerul local de distributie, insa gigantul american de software spune ca "nu are incotro". Justitia germana este foarte intransigenta cand este vorba de brevete si mai multe produse populare au fost retrase temporar de la vanzare din cauza litigiiilor.

Microsoft va renunta la colaborarea cu compania de logistica Arvato, din grupul Bertelsmann AG si va muta centrul de distributie in Olanda. Microsoft are dispute legale cu Motorola si in SUA si in Europa, iar un tribunal din orasul german Mannheim ar trebui sa pronunte o hotarare pe 17 aprilie in legatura cu unul dintre procesele in care Motorola sustine ca Microsoft incalca o serie de brevete.

Microsoft isi muta operatiunile pentru a fi sigura ca o decizie o justitiei nu o va impiedica, macar temporar, sa vanda produse precum Windows sau Xbox in cea mai mare piata din Uniunea Europeana.

Decizii ale justitiei germane au avut efecte importante, vanzarile iPhone fiind intrerupte timp de o zi in Germania, iar cele ale unor produse din gama Samsung Galaxy pentru mai mult timp.

Miscarea este importanta fiindca o companie mare isi muta operatiunile de distributie din Germania de frica unei decizii a justitiei care i-ar putea afecta afacerile.